Biznismen iz BiH uhvaćen s 145.000 eura na granici

Biznismen iz BiH uhvaćen s 145.000 eura na granici


Biznismen porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji trenutno živi u Švicarskoj, uhvaćen je  na graničnom prelazu između Švicarske i Italije u pokušaju da ilegalno prenese 145.000 eura preko granice.

Prema izvještajima italijanskih medija, novac je bio sakriven u automobilu, ali su ga carinici uspjeli otkriti, nakon čega je biznismen kažnjen.

Incident se dogodio na turističkom graničnom prelazu, kada je 35-godišnji biznismen, zajedno sa prijateljem, stigao na carinsku kontrolu vozeći mercedes sa švicarskim tablicama. Iako je tvrdio da nema ništa za prijaviti, njegova nervoza izazvala je sumnju kod carinika, koji su potom odlučili da pretraže vozilo.

Tokom pretrage, u ličnom prtljagu su pronašli dvije vakumizirane kese u kojima je bilo skriveno 144.000 eura i 1.030 švicarskih franaka. Oduzeta suma premašuje zakonski dozvoljeni limit za prenos preko granice, zbog čega je polovina novca zaplijenjena.

Kazna za biznismena tek treba da bude određena, ali se očekuje da će iznositi između 30 i 50 posto od ilegalno prenesenog novca.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija