Bjegunac Saša Golub krije se u Srbiji?

Više od mjesec i po je prošlo od ubistva Nedžiba Spahića Džibe, koji je likvidiran u sarajevskom naselju Grbavica.

Kao što je javnosti već poznato, osumnjičeni za ovo krivično djelo je Saša Golub (1977) iz Sarajeva za kojim je nekoliko dana nakon ovog zločina i na osnovu rješenja nadležnog suda raspisana najprije centralna, a potom i međunarodna potjernica.

Supruga Nedžiba Spahića za CH: “Vodili smo miran i porodičan život, nedavno smo proslavili 10 godina braka”

Prema nezvaničnim informacijama, Golub bi se mogao kriti u Srbiji.

Ubistvo Nedžiba Spahića dogodilo se 29. juna ove godine u bašti restorana “Paper Moon” na Grbavici. Tada je maskirani ubica prišao stolu za kojim je s još jednom osobom sjedio Spahić i u njega ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao.

Spahić je nedugo nakon ranjavanja podlegao na operacionom stolu u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a istu večer pronađeno je vozilo koje je koristio osumnjičeni. Tokom dalje istrage koju vode sarajevska policija i Tužilaštvo uhapšen je Sejo Hrenovica.

On je priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomaganje, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu te je, umjesto osumnjičenog, dobio status svjedoka. Golub je, inače, hapšen i privođen ranije zbog različitih krivičnih djela prenosi Oslobođenje

(VIDEO+FOTO) Prijatelji i rodbina oprostili se od Nedžiba Spahića Džibe

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79