Bjelašnica: Investicije za unapređenje skijaških staza ulaze u završnu fazu

Bjelašnica: Investicije za unapređenje skijaških staza ulaze u završnu fazu


Dok se kalendarska jesen polako uvlači u svakodnevni život, skijaši i ljubitelji zimskih sportova s nestrpljenjem iščekuju početak nove skijaške sezone.

Na Bjelašnici, popularnom skijaškom odredištu u Bosni i Hercegovini, pripreme za predstojeću sezonu su u punom jeku. Planirane investicije za unapređenje skijaškog iskustva na ovom predivnom planinskom lokalitetu ulaze u završnu fazu, a radovi uključuju mnoge poboljšane aspekte staza i infrastrukture.

Jedan od glavnih fokusa ovih investicija je poboljšanje staza na Bjelašnici. Trenutno se provodi širenje staza, a također se usmjerava pažnja na drenažne sisteme kako bi se smanjila prisutnost kamenja na stazama, što je bio dugogodišnji problem skijaša. Uz to, provode se radovi na humusiranju i zatravljenju kako bi se stvorio bolji ambijent za skijaše.

Ambijentalno uređenje je također važan aspekt ovih poboljšanja. Dodatni sistemi za osvjetljavanje i osnježavanje bit će instalirani kako bi se povećali kapaciteti noćnog skijanja na Bjelašnici. Ovime će skijaši moći uživati u skijanju i noću, što čini zimski odmor još privlačnijim.

Izgradnja sistema vještačkog osnježivanja također napreduje, uključujući nove topove i instalacije. Sve ove investicije usmjere se na stvaranje savršenog ambijenta za nezaboravnu skijašku sezonu.

Trenutno su u toku i radovi na izgradnji automatske garaže za šestosjednu žičaru, a opremanje modernim javnim toaletima je pri kraju. Također, uređenje prostora oko akumulacijskih jezera ima za cilj privući turiste i tokom ljetne sezone, a ista je voda iz jezera koristit će se za osnježavanje staza tokom zime.

Olimpijski centar Bjelašnica – Igman smješten je samo 25 kilometara od Sarajeva. S više od 200 snježnih dana godišnje i stazama osvijetljenim za noćno skijanje, Bjelašnica privlači brojne skijaše i ljubitelje zimskih sportova.

Svi ovi projekti i poboljšanja doprinijet će rekordnoj sezoni posjećenosti, a turisti će moći uživati u još boljem skijaškom iskustvu na ovom predivnom planinskom odredištu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija