Bjelogrliću medijski presuđeno i prije saslušanja, sukob dignut na državni nivo

I prije nego što je srbijanski glumac Dragan Bjelogrlić saslušan, medijski mu je već bilo presuđeno. Bio je tema dvije specijalne emisije na dvije nacionalne frekvencije. U jednoj je o tome govorio lično predsjednik Srbije, a u drugoj novinari, analitičari, ali i sam reditelj Antonijević. Kako je sukob dvojice filmskih radnika podignut na državni nivo?

Iako je na snimak incidenta u Nišu tek bacio pogled i to maltene pred ulazak u emisiju, Aleksandar Vučić o njemu je govorio kao da ga je satima analizirao.

„On je sjedio, gotovo ležao, bio je u nemogućoj poziciji. Čovjeku tri puta jačem i spremnijem nije mogao da se ni suprotstavi, perifernim vidom nije mogao da vidi ni ko dolazi, potpuno miran, sjedi s prijateljima, izubijan“, rekao je Vučić.

Izubijan do te mjere, kaže srbijanski predsednik, kako onomad nije ni Borko Stefanović kada su ga u Kruševcu napali metalnim šipkama.

„Taj napad je inače bio neuporedivo slabijeg intenziteta nego ovaj danas“, rekao je Vučić.

Potres mozga, posjekotina na potiljačnom dijelu glave, nagnječenje na licu, podlivi na arkadi i usni, devet kopči – to su povrede Borka Stefanovića.

„Kada se deseti dio toga dogodi s druge strane, onda ne kmečite, nego arlaučete, vičete i po godinu dana demonstrirate“, rekao je Vučić.

Da su povrede Antonijevića višestruko ozbiljnije, gladaoci su mogli da saznaju i prije Vučićevog intervjua, u specijalnoj emisiji posvećenoj napadu Bjelogrlića na Antonijevića.

„Pogledajte snimak, Antonijević ovdje razgovara s koleginicom. Bjelogrlić pritrčava i udara ga u glavu, pa to je zločin, ljudi! Kao pokvareni, potuljeni.. ja ne znam kako bih to nazvao… Kao najgori mogući siledžija, zalijećeš se i udaraš starijeg čovjeka od sebe koji je u podređenom položaju, sjedi na niskom trosjedu“, rekao je Dragan J. Vučićević.

„Farsa je poslužila tome da se mi kao gledaoci okrenemo i da kažemo, jao vidi onog Gagu pretukao onaj jedan mladi čovjek. Pa nije mladi čovjek, samo 4 godine je mlađi, dakle vršnjaci su“, kaže novinar Slobodan Stupar.

I nije to jedino Stupara iznenadilo dok je jučer gledao televiziju Pink.

„I neko pored Sarape liči mi na Gagu Antonijevića, priđem televizoru, jeste. Čovjek koga su lemali, teško, jedva preživio, nije poslije 15 sati mogao da izdrži, morao je biti na ekranu“, kaže.

I tu nije kraj slučajnostima. Jer su se gotovo identični zaključci donosili red na jednoj, red na drugoj televiziji.

„Zaključio sam, čitajući nezavisne medije i tzv. profesionalne da je jutros u 4 sata u niškom hotelu glava Gage Antonijevića mučki i s leđa napala pesnicu Dragan Bjelogrlića i tako je udarila jedno 10-12 puta“, ocjenjuje Nebojša Krstić, marketinški stručnjak.

„A onda se valjda (Antonijević) svojom glavom zaletio na nečiju pesnicu 10 ili 12 puta, zamislite zlikovca šta je uradio“, rekao je Vučić.

„Zamislite da sam ja nekog nokautirao tako?“, zapitao se to Dragoslav Bokan, reditelj, ali i nekadašnji komandant paravojne organizacije „Bijeli orlovi“, inače osuđen na godinu dana zatvora i to zbog pljačke.

„Zašto neko od nas nema nikakva prava, a neko ima sva moguća prava?“, kaže.

Zapitao se mudro i predsjednik Srbije.

„Da li je moguće da smo toliko bolesni postali svi? Da smo u stanju sve da opravdamo, imajući u vidu političku stranu kojoj se nama čini da neko pripada“, rekao je Vučić.

I tako se u ovoj igri riječi skrila suština. Ispada da nije glumac napao reditelja, nego opozicionar onoga ko je blizak vlasti. I tu se, inače odlična sinhronizacija, na momente otela kontroli.

„Od ovoga ne treba praviti političku priču“, kaže Krstić.

„Iz filmskih fondova je mnogo više uzeo para taj, pod znacima navoda, opozicionar“, poručuje Vučićević.

Na meti tabloida Dragan Bjelogrlić nije prvi put. Nakon što je otvoreno govorio o stanju u društvu, branio koleginicu Seku Sablić od napada poslanika u Skupštini, te nakon gostovanja u emisiji „Veče s Ivanom Ivanovićem“, tabloidi su počeli da pišu o njegovoj djeci i tada im je poručio da mogu da napadaju, ali samo njega, imenom i prezimenom.

„Vi koji ovo radite, ako mislite da je Srbija samo vaša, zajeba… ste se, malo je i moja“, poručio je Bjelogrlić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79