Bježeći od policije, Sunita skočila s trećeg sprata u Bregavu i polomila obje noge

Sunita Hindić-Bošnjaković (21), koja je osumnjičena da je hicem iz pištolja likvidirala Ninu Ivankovića (55), vlasnika motela „Vila Ivanković“ u mjestu Buna pored Mostara, predata je jučer u nadležnost Tužilaštva.

Njeno dovođenje iz Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona pred zgradu Kantonalnog tužilaštva bilo je neuobičajeno s obzirom na to da je iz policijskog vozila, zbog lomova kostiju oba stopala, iznesena u invalidskim kolicima, dok je lice prekrila narandžastom maramom.

Čudna situacija

Tako su se i policajci našli u nesvakidašnjoj situaciji, jer su je, zajedno s kolicima, morali nositi uz stepenice s obzirom na to da zgrada Tužilaštva HNK nema prilaz za osobe s invaliditetom, a fatalna plavuša je tako opet skrenula pažnju javnosti na sebe, piše Avaz.

Prethodno je nad Hindić-Bošnjaković skoro cijeli dan, nakon što su je u ranim jutarnjim satima u Mostar, također u invalidskim kolicima, dovezli pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona, trajala kriminalistička obrada.

Pozvala taksi

Kako saznajemo iz policijskih krugova bliskih istrazi, ona je istražiteljima rekla kako nije namjerava da oduzme život Ivankoviću, da ne zna zbog čega je to učinila, jer „se samo malo igrala pištoljem“.

Nakon što je shvatila da je Ivanković likvidiran, kazala je da je skočila s trećeg sprata motela, i to ravno u rijeku Bunu, gdje je polomila obje noge.

U noći koja je prethodila likvidaciji, s njom i Ivankovićem u motelu je bio i A. Š., odranije poznat policiji, kojem je ona u jednom trenutku ušla u sobu. No, on ju je, saznajemo, izbacio iz sobe. Šta se u međuvremenu dogodilo između nje i Ivankovića, nije poznato, ali je ona oko šest ujutro pozvala taksi i u mostarskom prigradskom naselju Ilići se predomislila, kazavši taksisti da je vrati u hotel.

Sat poslije, komšija je čuo pucanj, a Hindić-Bošnjaković je ponovo pozvala taksi i odvezla se do Turbeta kod Travnika, gdje se preksinoć u 20 sati predala policiji.

Kako nam je neslužbeno potvrđeno, a kako smo prethodno navodili, Ivanković je likvidiran sleđa.

Ponovili rendgenski snimak
Hindić-Bošnjaković u Mostar je donijela i RTG snimke urađene u Travniku. Istražitelji su, međutim, zahtijevali nalaz i mišljenje mostarskih ljekara pa je više od sat obrađivana u mostarskoj bolnici. Tu su joj ljekari najprije skinuli gips s nogu, potom joj uradili RTG snimak, nakon čega je konstatirano da je zadobila lomove te joj je ponovo stavljen gips. Uzeti su joj i uzorci krvi i urina, koji će biti poslani na analizu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79