Black Friday: Sarajevo City Centar kažnjen sa 3.500 KM zbog nepoštivanja higijensko-epidemioloških mjera

Zbog nepoštivanja higijensko- epidemioloških mjera Sarajevo City Centar kažnjen je sa 3.500 KM.

Black Friday u BiH: Pogledajte gužve u Sarajevo City Centru

To su za Hayat potvrdili iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

“Najveće odsutpanje evidentirano je u trgovačkom centru SCC, čijem će pravnom i odgovornom licu radi utvrđenih nedostataka, odnosno prekobrojnosit posjetitelja posebno u prizemlju zgrade, ali i nepoštivanje propisa fizičke distance biti izdati prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 3.500 KM. U momentu nadzora koji i dalje traje postpuajući inspektor je u redovima ispred trgovina u prizemlju centra evidentirao prisustvo oko 100 osoba koje nisu poštovale propisanu fizičku distancu. S ciljem uspostavljanja higijensko-epidemioloških mjera, inspektor je odmah naredio zatvaranja svih ulaza u centar, izuzev glavnog, a na teren su izašli i pripadnici MUP-a KS. – kazala je za Hayat Vildana Brdarić, portparolka KUIP.

Kako su kazali, kantonalni sanitarni inspektor i dalje se nalazi u ovom shoping centru, gdje prati uspostavljanje mjera, ali i kontrole u pojedinačnim trgovinama koje su organizirale popuste.

Ljudi su otišli da dobiju nešto za nižu cijenu, a mogu samo dobiti koronu za te pare

Hoćemo li zbog “Black Fridaya” dobiti nove klastere, Drljević kaže da je odgovornost na tržnim centrima


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79