Blizu postizanja dogovora: Okončan sastanak delegacija SDA i HDZ-a sa predstavnicima međunarodne zajednice

Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine, koje su predvodili predsjednici Bakir Izetbegović i Dragan Čović, sa predstavnicima međunarodne zajednice je okončan nakon više od pet sati.

Međutim, detalji sastanka, kao ni eventualni epilog nisu poznati javnosti, ali je visoki predstavnik Valentin Inzko kratko kazao da su akteri “95 posto došli do dogovora”, aludirajući na izmjene Izbornog zakona u kontekstu održavanja Lokalnih izbora u Mostaru, prenosi Faktor.

– Dogovorili smo se da ne dajemo izjave – kazao je kratko okupljenim medijima predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Upravo je održavanje Lokalnih izbora u Mostaru, sudeći prema ranijim najavama, bilo centralna tema današnjeg sastanka u zgradi Delegacije Evropske unije (EU) u BiH.

Sastanku su još prisustvovali ambasador SAD-a Eric Nelson, ambasador Velike Britanije Matthew Field i ambasadorica OSCE-a Kathleen Kavalec.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79