Blizu smo proglašenja pobjede Željke Cvijanović

 

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je SNSD blizu proglašenja pobjede kandidatkinje za člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Kovačević je naveo da je obrađeno 65 posto biračkih mjesta i da je Cvijanović osvojila više od 200.000 glasova, dok je kandidat opozicije Mirko Šarović osvojio oko 130.000 glasova.

Kada je riječ o izborima za predsjednika RS-a, Kovačević je rekao da je obrađeno manje glasova, ali da na osnovu prebrojanih 18 posto biračkih mjesta, kandidat SNSD-a Milorad Dodik ima oko 57 posto osvojenih glasova, a kandidatkinja opozicije Jelena Trivić oko 40 posto.

Kovačević je naveo da je obrađeno 75 odsto biračkih mjesta i da je kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović osvojila oko 240.000 glasova, dok je kandidat SDS-PDP Mirko Šarović osvojio oko 160.000 glasova.

Kada je riječ o izborima za predsjednika Republike Srpske, Kovačević je rekao da je obrađeno oko 27 odsto biračkih mjesta, kandidat SNSD-a Milorad Dodik ima oko 56 odsto osvojenih glasova, a kandidat SDS-PDP Јelena Trivić oko 44 odsto.

Lider DNS-a Nenad Nešić čestitao je kandidatu SNSD-a Željki Cvijanović pobjedu na izborima. On je rekao da je sada već izvjestan izbor Cvijanovićeve za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Nešić je naveo da će DNS imati sedam poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i jednog u Predstavničkom domu PS BiH.

Izborni štab PDP-a: Na uzorku od 184.713 glasova ili oko 29, 5 odsto, kandidat za predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić ima 53,1 odsto, odnosno 98.624 glasa, a kandidat SNSD-a Milorad Dodik 45,3 odsto.

– Dakle trendovi pokazuju da je prednost Trivićeve oko 14.000 glasova – rekao je lider PDP-a Branislav Borenović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79