Blokiran rad Komisije za sigurnosne provjere, za čije interese radi Muriz Druškić

Nova Komisija za rješavanje žalbi u postupku sigurnosnog provjeravanja, iako su mnogobrojni policijski službenici očekivali pravedniji rad, još nikada nije riješila niti jedan predmet.

Razlog je taj što u Komisiji i dalje glavnu riječ vodi penzionisani obavještajac Muriz Druškić, koji odugovlači i blokira njen rad s ciljem da osigura postojanje većine za daljnje kriminalno postupanje u sigurnosnom provjeravanju, piše Avaz.

Druškića je Tužilaštvo BiH ranije optužilo, zajedno s Osmanom Mehmedagićem i Selmom Cikotićem, ali Sud BiH nije potvrdio optužnicu. No, penzioner Druškić i dalje vedri i oblači Komisijom jer je, navodno, prema ugovoru o djelu, angažiran u OSA-i, a što ga ne amnestira da učestvuje u njenom radu.

Indikativno je da je Druškić u mnogim predmetima učestvovao u provjeri sigurnosnih smetnji policijskim službenicima, a sad treba da rješava po njihovim žalbama. Zbog toga je zatraženo njegovo izuzeće.

Još uvijek je nejasno opedjeljenje i dvije članice Komisije, ispred Ministarstva pravde i SIPA – e. Predstavnica SIPA -e Radmila Zeljaja imenovana je i za predsjednicu ove Komisije, ali ista je dobila jasne upute od rukovodstva SIPA -eda radi po zakonu i da ne podliježe nikakvim pritiscima.

Željno se očekuje prva odluka Komisije, koja će pokazati da li Komisija nastavlja raditi za interese pojedinaca ili će raditi po zakonu i pravdi i ne dozvoljavati bilo kome da ostavlja bez posla i kriminalizira ljude bez ijednog validnog i zakonitog dokaza, preuzimajući i ovlaštenja pravosudnih organa da utvrđuje osnovanu sumnju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79