Blokiran Sarajevski aerodrom

Poslije 18 sati na Sarajevski aerdrom trebao bi sletjeti avion s putnicima iz Italije.

S obzirom na epidemiološku situaciju, ali i činjenicu da putnici dolaze iz rizične zemlje kada je koronavirus u pitanju, novinarskim ekipama nije bio dozvoljen prilazak ulazu u aerodrom. Niko osim pripadnika policijskih organa, kriznih štabova ne može ući u krug aerdroma, piše Hayat.

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, ranije je za naš portal izjavila da nisu tačne informacije koje su se pojavile, a po kojima od dolaska aviona u Sarajevo nema ništa. Dodala je da su sve pripreme završene te da će Krizni štab u saradnji s Graničnom policijom sve putnike sprovesti po protokolu.

Za povratak svih državljana BiH koji su se, prema evidenciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, nalazili u Italiji, osiguran je čarter let na relaciji Sarajevo – Rim – Sarajevo.

Među državljanima BiH koji se nalaze u Italiji, najbrojniji su mladi košarkaši koji su u Italiji pohađali školu sporta. Nakon slijetanja u Sarajevo, svi putnici će, prema preporukama zdravstvenih institucija, biti upućeni u karantin u mjesto koje je u skladu s njihovim mjestom prebivališta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79