Blokirana Hitna pomoć u Sarajevu: Niko ne zna kada će se nastaviti izgradnja podzemne garaže

Podzemna garaža u Kolodvorskoj ulici u Sarajevu, prekoputa zgrade Hitne pomoći, trebala je biti završena 15. novembra 2020. godine, a 20. augusta svečano je iskopana velika rupa i radovi su stali.

U ovom trenutku niko ne zna kada će se nastaviti izgradnja podzemne garaže. To ne zna ni Mirza Hulusić, direktor Zavoda za izgradnju KS, koji nadzire izgradnju ovog projekta. Izvođač radova je Unigradnja i oni također ne znaju kada će krenuti sa radovima.

– Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja podzemne garaže zahtijeva velike pripremne radove na izmještanju zatečene podzemne infrastrukture koju obavljaju vlasnici instalacija, da bi se uklonile sve instalacije radi omogućavanja nesmetanog iskopa građevinske jame. Zavod ima ugovorene prateće građevinske radove, sa ugovorenim rokovima izgradnje, dok vlasnici instalacija u vlastitoj režiji izmještaju svoje instalacije – izjavio je ranije za Faktor Hulusić.

Nisu “tehnički” problemi jedini razlog što izgradnja još nije ni počela.

– Sada se mora sačekati i na formiranje nove Vlade Kantona Sarajevo jer investitor ovog projekta je Ministarstvo saobraćaja KS – kazao nam je Hulusić.

Hitna pomoć u potpunosti je blokirana i s teškom mukom hitna može otići do pacijenta, a i pacijent ne može automobilom doći do zgrade. Saobraćajne gužve su nesnošljive. Veliki broj vozača ne poštuje saobraćajne propise i zakrči jednu traku koja je ostala kraj zgrade Hitne pomoći iako je vidljiv znak zabrane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79