Bludni sveštenik bez srama je mjerkao i druge žene

Otkako se Kaluđericom pronijela vijest da je njihov bivši sveštenik Zoran Maksimović (59) uhapšen zbog sumnje da je obljubio maloljetnicu koja je ostala u drugom stanju, a zatim je i proganjao o tri godine, mještani ovog naselja su u šoku.

Međutim, nisu iznađeni da je upravo on u centru ovakvog skandala jer o Maksimoviću nemaju mnogo lijepog da kažu, piše Blic.

Raščinjenom svešteniku crkve “Svetog Joakima i Ane” Zoranu Maksimoviću su, kako je Blic objavio, lisice na ruke stavljene juče, ali početak ovog najblaže rečeno bizarnog slučaja, datira još od prije nekoliko godina. On je svoju žrtvu, tada petnaestogodišnju djevojčicu, primijetio kada je 2017. godine počela da dolazi kod njega da se ispovijedi.

Reporteri Blica su u razgovoru sa komšijama iz Kaluđerice, kojima je mahom pred pravoslavne praznike dolazio da osvešta kuću i vodicu, saznali da je ovaj sveštenik u njihovo naselje došao po kazni.

– On je inače iz centra grada, tamo je negdje kod crkve Svetog Marka, kod Tašmajdana. Ne znam zbog čega, ali koliko smo čuli našu parohiju je dobio po kazni i nije bio baš zadovoljan time. Umio je da se žali kako mu komšije ne daju dovoljno para za sveštanje vodice, a ovde ima dosta onih koji skromno žive. Zamislite tog popa koji bez trunke srama može da vam tako traži novac, i to ne jednom! – priča jedan mještanin, dodajući da ga ne čudi da su ga raščinili iz SPC.

Dok pojedini pričaju da je riječ o naizgled normalnom čovjeku za kog se tako nešto ne bi moglo nikada pomisliti, premda sa njim nisu imali bliži kontakt osim usputnog, drugi tvrde da su i sami imali neprijatnosti sa njim.

Jedna žena, koja je zamolila za anonimnost, ispričala je da se po naselju zna da je on bio “otvoreniji” prema ženama.

– Jednom prilikom me je dodirnu neprimjereno i prvo sam pomislila da sam umislila i da je posrijedi slučajni pokret, a onda sam to ispričala jednoj prijateljici koja mi je rekla da joj je u njenoj kući, dok je tu bio i njen suprug, pop rukama naparavio pokret simulirajući seksualni odnos! Užas, šta da vam kažem! Umio je vrlo otvoreno da odmjerava žene i da im pilji i grudi, a nije birao ni vrijeme ni mjesto – priča ova žena.

Jedna mlađa mještanka, koja je sa sveštenikovom žrtvom pohađala osnovnu školu, kaže da odranije zna priču da su maloljetnica i on u ljubavnoj vezi.

– Priča se ovdje po Kaluđerici da mu je nedavno napravila scenu na jednoj sahrani, pošto ga je navodno vidjela sa nekom ženom. O njihovoj vezi se govorkalo, ali niko o tome nije pričao javno – priča žrtvina poznanica.
Progonio je godinama, pa je obljubio

Sveštenik Zoran Maksimović djevojčici se približio kada je dolazila kod njega na ispovijest. Tokom 2018, uporno je manipulacijama pokušavao da zasnuje emotivni seksualni odnos sa njom, ali mu to tada nije uspio. Međutim, tokom vršenja službe i obilaska parohije 2019. godine, bludni sveštenik je došao do kuće u kojoj djevojčica živi. Nažalost, u tom trenutku maloljetnica je bila sama u domu i bludni sveštenik je iskoristio situaciju i inicirao seksualni odnos sa maloljetnicom koju je tada deflorisao.

Maloljetnica i on su nastavili vezu, a ona je poslije nekoliko mjeseci ostala u drugom stanju. Nakon što je prekinula trudnoću, sveštenik je nastavio da je proganja i uznemirava. U martu 2020. njegova opsesija je dostigla tolike razmjere da je i fizički nasrnuo na nju i povrijedio je.

Maksimović se na današnjem saslušanju kod tužioca branio ćutanjem, a protiv njega su podnijete dvije krivične prijave – za obljubu zloupotrebom položaja i proganjanje!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79