Bludničio nad kćerkom dok mu je supruga bila u bolnici

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjeg D. B. kojom se tereti da je bludničio nad svojon 14-godišnjom kćerkom.

Kako je potvrđeno u Tužilaštvu, ocu se na teret stavlja da je počinio  djelo obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina te upoznavanje djece s pornografijom.

U martu šokirao Banju Luku kada su u javnost isplivali detalji ovog slučaja. Slučaj je otkriven nakon što se djevojčica povjerila svojim prijateljicama u školi.

Navodno su razgovarale o se*sualnom obrazovanju učenika kada je djevojčica odlučila da se povjeri drugaricama.

– Ispričala im je da je imala se*sualne odnose s ocem, što je njih šokiralo. Prijateljice su joj rekle da to nije normalno i savjetovale je da to prijavi i zatraži pomoć – pojašnjava izvor blizak istrazi.

On kaže da se djevojčica u pratnji prijateljica obratila direktoru škole. Čim su saznali detalje  slučaja, prosvjetni radnici odmah su alarmirali banjalučki Centar za socijalni rad te policiju i tužilaštvo. Žrtva je saslušana u skladu sa svim zakonskim propisima, a medicinski pregledi potvrdili su najgore.

Prema prijavi i iskazu djevojčice, nju je otac napastovao u porodičnoj kući u vrijeme kada su ostajali sami, iskorištavajući odsustvo supruge koja je navodno s drugim djetetom bila u bolnici.

Nakon prijave, osumnjičeni se krio u Hrvatskoj. Za njim je raspisana potraga i 24. marta je lišen slobode na graničnom prijelazu Kamensko kada je iz Hrvatske ušao u BiH.

Od tada se D. B. nalazi u pritvoru koji mu je produžen do izricanja prvostepene presude nakon što je banjalučki Okružni sud potvrdio optužnicu.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, ukoliko se dokaže krivica, osumnjičenom D. B. slijedi kazna do 15 godina iza rešetaka i izuzeto je od bilo kakvog ublažavanja kazne prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79