Bogati Malezijci planiraju milionsku investiciju nadomak Sarajeva: Evo kada počinju radovi!

Gosti iz Malezije pokazali su interes da na području sarajevske općine Ilijaš, tačnije na lokalitetu Crna Rijeka, grade savremen i luksuzno uređen sportsko-rekreativni kompleks sa poslovnim prostorima.

Petorica investitora iz Malezije u ovaj projekt planiraju uložiti 1,8 miliona KM.

Ovu informaciju su za portal “IlijašNet” potvrdili investitori, a u narednom periodu se očekuje pribavljanje potrebne dokumentacije i dozvola te izrada idejnog rješenja, a zatim realizacija ovog milionskog projekta.

Ukoliko sve bude kako je planirano, radovi bi trebali početi već početkom sljedeće godine. Uskoro će po ovom pitanju biti održan i sastanak s načelnikom općine Ilijaš.

Realizacija ovog projekata za Ilijaš, a posebnon za lokalitet Crna Rijeka, predstavljala bi značajna ulaganja i podizanje standarda građana, jer bi na izgradnji objekata bile angažovane bh. firme, a u izgrađenim kompleksima bili bi uposleni građani Ilijaša.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79