Bogdanović: Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nastavlja sa provokacijama

Povodom najave mitropolita SPC u Crnoj Gori Amfilohija o gradnji Crkve Svete Trojice pored Biljarde na Cetinju, ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović za “CdM” ocijenio je da, duboko gazeći stazama politike i nacionalizma, Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nastavlja sa provokacijama.

– Ovog puta provokacija je, prije svih, nimalo slučajno upućena Cetinjanima, najavom da će u historijskom jezgru grada početi gradnja objekta SPC, u kojem će, uz ostalo, biti pohranjene i relikvije koje toj vjerskoj zajednici uopće i ne pripadaju. Da li se u ovoj manipulaciji skriva poruka da će Srpska pravoslavna crkva ubuduće se baviti urbanističkim pitanjima i da gazduje državnom imovinom, apsolutno me ne interesuje – istakao je Bogdanović.

No, kako naglašava, dobro znajući, baš kao i Amfilohije, kakve bi ta ideja reakcije mogla izazvati kod građana Cetinja – “dužan sam da upozorim i njega i njegove partnere da ne uzburkavaju strasti u gradu koji je simbol i Crne Gore i njenog identiteta.”

– Danas kao ministar, a i danas i sutra kao Cetinjanin i Crnogorac, jasno poručujem da mi to nećemo dozvoliti – kategoričan je ministar Bogdanović, piše “CdM”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79