Bogdanu Rakiću koji je ostao invalid nakon batinanja, hoće da “prišiju” pljačku pekare

Rakić se na saslušanje treba javiti 30.01. 2019. godine, a povodom lažnih optužbi da je opljačkao pekaru, polovinom oktobra 2016. godine

Policijsko-pravosudni kartel, koji hara Republikom Srpskom, ne prašta – Bogdan Rakić, koji je ostao teški invalid nakon životinjskog batinanja od dvojice narko-dilera, pozvan je na saslušanje u Okružno javno tužilaštvo Doboj, u svojstvu osumnjičenog, piše Slobodan Vasković i dodaje:

Rakić se na saslušanje treba javiti 30.01. 2019. godine, a povodom lažnih optužbi da je opljačkao pekaru, polovinom oktobra 2016. godine.

Cilj poziva je kriminalizacija Rakića, koji je jedva ostao živ nakon što je stravično prebijen od narko-dilera, koji su uživali zaštitu pojedinih inspektora iz Teslića. Rakića, iako je teški invalid, nastavljaju da progone, a da nikada u cijelom slučaju nije ispitana uloga inspektora Slaše Čovića, koji, potvrđuju to brojne činjenice, može da se dovede u vezu sa organizovanjem masakriranja Rakića.

Bogdana su lažno optužili za pljačku pekare, a njegova majka Roberta Glancer je svjedočila da je njen sin tada bio u kući.

Prije toga da podsjetim, Bogdana Rakića su htjeli živog zakopati (na lokalitetu Borja/ Hajdučke vode) – Narkodileri, koje štite pojedini inspektori iz Policijske stanice Teslić.

Nisu ga živog zakopali, ali su ga brutalno pretukli, 01.11.2016 godine. Bogdan je danas teški invalid.

Skinuli su ga golog i bacali niz duboku liticu; kada bi se četveronoške vratio, bacili bi ga ponovo. Sajlom su ga vezali za drvo, udarali su ga nogama u grudni koš i šakama u glavu, sjekli su mu kosu, bradu, trepavice…

Zbog batinanja, pao je u komu i završio na aparatima za disanje. Imao je potres mozga, izliv krvi u mozak, nagnječen mozak, odbijen bubreg, nagnječena pluća. Na jednom oku je trajno izgubio vid, na drugo vidi svega 30 posto.

Pretukli su ga životinjski – narkodileri Armin Jašarević i Branko Jurić.

Presuđeni su na četiri godine i šest mjeseci zatvora. Jašarević je na izdržavanju kazne, dok je Jurić donedavno bio u bjekstvu. Za njim je raspisana potjernica, 27.02.2018. godine, a uhapšen je u novembru prošle godine i nalazi se, trenutno, na izdržavanju kazne.

Petnaest dana prije zvjerskog premlaćivanja, polovinom oktobra 2016. godine, u kuću Roberte Glancer, majke Bogdana Rakića, došli su inspektori i tražili ga.

“Pitala sam ih što im treba, oni su rekli samo neka provjera. Preko puta nas je bila opljačkana pekara. U vrijeme pljačke moj sin je bio u kući, ali su ga odvezli i držali sedam i po sati”, priča Bogdanova majka.

Potom su ga dovezli kući, a jedan od inspektora je od nje zatražio da “siđe do kolege u autu”. Za to vrijeme on je rovario po kući.

“Bogdanu je rekao da garderobu koju je nosio mora predati za vještačenje (trenerka, duks i patike). Dato im je to, ali ni dan danas nije vraćeno. Ponovo su ga odveli u stanicu i nastavili ispitivati. Onda su mene zvali i rekli da dođem u policiju”, navodi gospođa Glancer.

Inspektori su tvrdili da ne govori istinu kada kaže da je Bogdan, u vrijeme pljačke pekare, bio u kući.

“Ja sam rekla da nemam potrebe lagati, nemam se koga bojati. Ja sam bila u jednoj prostoriji, a moj sin u drugoj. Taj inspektor je izišao i brzo se vratio. Ponovo me pitao gdje je moj sin bio sinoć i ja opet kažem – u kući. A inspektor meni kaže da je Bogdan priznao da je bio vani. Rekla sam da je slagao, a ne priznao. Još sam tom inspektoru rekla: I ne znam šta ste mu vi radili da je to mogao reći ili je rekao da vas skine sa dnevnog reda”, navela je Bogdanova mati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79