Bogić Bogićević hospitaliziran: Smješten na interni odjel Opće bolnice u Sarajevu

Zbog narušenog zdravlja, Bogić Bogić smješten je u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu. Kako saznajemo, primljen je na Odjeljenje za internu medicinu.

Bogićevu ovo nije prvi put da zbog zdravstvenih problema bude smješten u ovu bolnicu, iz koje su odbili dati informacije da li je hospitaliziran i kakvo je njegovo zdravstveno stanje.

Ovo je razlog zašto svi trebamo poštovati Bogića Bogićevića: “Srbin sam, ali zastupam interese građana BiH”

Nesuđeni gradonačelnik Sarajeva bio je član Predsjedništva SFRJ od 1989. do 1991. godine. Učesnik je historijske sjednice Predsjedništva SFRJ koja se održala 12. marta 1991. godine kada je ovaj organ odlučivao o uvođenju vanrednog stanja u SFRJ.

Formalno, vojni vrh je predlagao podizanje borbene spremnosti, ali je stvarni cilj bio državnim udarom uvesti vojnu upravu u Sloveniji i Hrvatskoj te vojno-političkim mjerama srušiti političko vodstvo u Bosni i Hercegovini.

Bogićević je glasao protiv. Promiloševićevski članovi Predsjedništva SFRJ računali su na njegov glas jer je Srbin, ali na njihovo iznenađenje Bogićević je dao glas protiv. Taj je glas prevagnuo, čime je spriječena vojna intervencija JNA. Tada je poručio: “Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79