Bogić Bogićević povukao kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva

Bogić Bogićević pismom predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću povukao je svoje ime iz izborne utrke za gradonačelnika Sarajeva.

Bogićević na početku obavještava Nikšića o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva, a svemu je prethodila današnja sjednica Gradskog vijeća.

KO SDA: Sramotan je način na koji “Četvorka” zbog sina Keme Ademovića blati ime Bogića Bogićevića

– Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju – piše on.

Ne želim da se vaši međustranačaki odnosi narušavaju zbog mene, dodaje, niti želim da se moje ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

– Zahvaljujem se Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena. Moju odluku ne mislim šire obrazlagati niti dalje javno komentarisati – zaključio je Bogić Bogićević u pismu Nikšiću.

Srdić: Četvorka je uprljala ime Bogića Bogićevića, a meni i supruzi prijete

  Kod kuće se mrze, a u BiH moraju zajedno

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79