Bogićević izabran za gradonačelnika Sarajeva, čeka se njegova odluka

Bogić Bogićević izabran je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća za gradonačelnika Sarajeva.

Vijećnici su se pozvali na član 12, stav 6 koji definira izbor gradonačelnika. “Neposredno nakon izbora izabrani se treba izjasniti da li prihvata izbor. Ukoliko odbije, ponovit će se izbor”.

Vijećnici su podržali izbor Bogićevića za gradonačelnika, nakon čega je pročitana njegova impresivna biografija prenosi Avaz.

Sin Kemala Ademovića izabran za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva

Srdića su optuživali da je on taj koji stopira izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika na osnovu pravilnika i Statuta Vijeća. Za bolje razumijevanje situacije važno je istaknuti da predsjedavajući Gradskog vijeća i gradonačelnik Sarajeva ne mogu biti iz istog naroda i tako bi Srdićev izbor ugrozio izbor Bogića Bogićevića.

“Spočitano mi je da sam se namjerno kandidovao kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izglasan. Ja sam znao da je to moguće, ali to nisam namjerno uradio, nego sam iskoristio svoje demokratsko pravo. Okrenuli ste lopticu na mene, iako sam dobio samo pet glasova, matematički ja nisam mogao ugroziti izbor gradonačelnika iz reda srpskog naroda”, obrazložio je Srdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79