Bolna ispovijest Muamera Gadžuna o samoubistvu supruge: “Objesila se, a pronašao je naš desetogodišnji sin…

Objesila mi se žena, ostala su mi dva sina… Ja sam zbog svega završio na pshijatriji.

Ovim riječima počeo je svoju bolnu ispovijest Muamer Gadžun iz mjesta Gornji Lončari kod Kaknja.

Njegova 27-godišnja supruga Nevzeta 2. februara u njihovoj kući digla je ruku na sebe – objesila se u toaletu.

– Objesila se za dva šarafa na kojima je nekada stajao bojler, koji sam izmjestio. Vjerovatno se popela na šolju. To je svjesno uradila, jer da je ustala, preživjela bi. Najgore od svega je što je stariji sin, koji ima svega deset godina, pronašao je u kupatilu. Dotrčao je do kafića gdje radim i rekao babo, tako i tako. Sve je vidio i mlađi, četverogodišnji sin, priča kroz suze Gadžun.

Prema njegovim riječima, nije mogao da vjeruje da se njegova supruga ubila, jer nisu imali problema. Tako je počeo da se raspituje i sam istražuje koji bi mogao biti motiv da žena, koja nije legla ili izašla iz kuće, a da ne poljubi supruga i sinove, odluči se na očajnički korak.

– Prvo sam našao sedam ili osam neplaćenih računa, potom sam saznao da se zadužila i kod komšija. Taj dug, oko 400 KM sam vratio. Pare su joj stizale i od porodice iz inostranstva, Saznao sam da je s rođakom Samirom Gadžunom, koji je inače taksista, odlazila po pare. Moja žena je prije šest mjeseci bila na ljekarskom pregledu za vozačku dozvolu i sve je bilo uredno. Sumnjam da ju je neko prevario, da je morala nositi pare. Kome i zašto, ne znam. Tražio sam od policije da istraže slučaj, da uzmu popis poziva s mobilnog telefona, izvještaje iz banke, na mojoj kući ima i video-nadzor. Umjesto toga, mene su priveli na razgovor, u jednom dahu ispričao je Muamer Gadžun.

Gadžun naglašava da mu je sumnjiv rukopis supruge.

– Moguće da joj je drhatala ruka. Ne znam, nisam više pametan, ali mislim da bi se u čitav slučaj trebala uključiti policija, zaključio je Muamer Gadžun.

Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, potvrdila je da je policija obaviještena o ovom slučaju.

– Uviđajnim i drugim radnjama utvrđeno je da se radi o samoubistvu, kratko je kazala Alić, prenosi Srpskainfo.

Oproštajno pismo mlade majke iz Kaknja koja se objesila se: Ovo sam morala uraditi da spasim i vas i sebe, halalite mami

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79