Bolnica u Novoj Biloj u teškoj situaciji, medicinski radnici zaraženi

Iz Hrvatske bolnice Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj istakli su za N1 kako su trenutno u vrlo složenoj situaciji zbog novog koronavirusa.

“Uprkos iznimnoj kontroli i mjerama koje smo provodili u našoj bolnici tijekom proteklih sedam mjeseci, potvrđeno je kako je veliki broj našeg medicinskog osoblja pozitivan na COVID-19. Posebno teška situacija je na Odjelu interne medicine, gdje u ovom trenutku samo jedan doktor nije pozitivan na COVID-19”, saopćili su.

“Ovim putem apeliramo na pacijente, ali i domove zdravlja iz Centralne Bosne, da se u ovom trenutku oslone više na usluge drugih bolnica dok se stanje u našoj bolnici ne stabilizira”, naveli su.

Kako su nam iz ove bolnice kazali, zbog velikog broja zaraženih medicinskih radnika, oni pacijenti koji mogu kući, bit će otpušteni, dok oni koji su zaraženi ostat će u njihovoj COVID ambulanti. Rekli su i da ostali odjeli funkcioniraju.

Također, u slučaju dodatne potrebe za hospitalizaciju, pacijenti će biti upućivani i prebačeni u JU Bolnicu Travnik.

“Ovakva situacija će potrajati nadamo se do dva tjedna te se nadamo stabiliziranju”, rekli su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79