BOMBOM RAZNIJELI BANKOMAT I PUCALI NA VLASNIKA PRODAVNICE!

Strahovita eksplozija odjeknula je jučer ujutro u dva sata u mjestu Drinovci kod Gruda u kojoj je raznesen bankomat “UniCredit banke” na objektu „Namex“.

Kako saznajemo, tri maskirana i automatskim puškama naoružana muškarca dovezla su se u automobilu BMW do „Namexa“, gdje su uz pomoć nepoznate eksplozivne naprave uzrak digli bankomat.

Snažna detonacija

Snažnu detonaciju je čuo i vlasnik objekta koji je „Namexu“ iznajmio prostor te je odmah svojim automobilom krenuo prema trgovini, gdje je došao u trenutku kada su razbojnici kupili plijen. Umalo je, saznajemo od izvora bliskog istrazi, platio glavom jer su razbojnici zapucali prema njegovom automobilu, ali je, osim pretrpljenog straha i stanja šoka, prošao neozlijeđen.

Nakon eksplozije aktivirao se i alarm u zaštitarskoj agenciji, koja osigurava objekt te je odmah pozvana policija. No, dolaskom na lice mjesta, policija i zaštitari nisu zatekli razbojnike izuzev isprepadanog vlasnika prostora.

Satima je jučer trajao uviđaj na licu mjesta koji su u prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca Borislava Čuljka obavljali pripadnici Policijske uprave Grude.

Uzeti uzorci

Kako nam je Čuljak rekao, uzeti su uzorci eksplozivne naprave koji će biti poslani na vještačenje, kao i neki drugi tragovi.Automobil vlasnika prostora je prevezen u krug PU Grude zbog, također, neophodnih vještačenja, a jučer su u policiji pregledavali snimke s videonadzora okolnih objekata u nadi da će im pomoći u istražnim radnjama.

– Poduzeli smo sve neophodne mjere i radnje i naložili brojna vještačenja. Ne znamo koliko je novca uzeto, jer neophodno je sačiniti inventuru – rekao nam je Čuljak.

 

Pokušaj pljačke

Tužilac Čuljak nam je potvrdio da je u noći s nedjelje na ponedjeljak pokušana pljačka bankomata u Vitini kod Ljubuškog. I u tom slučaju, naveo je, u toku su istražne radnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79