Borac iz Bužima koji je bio zatvoren zbog krađe tri metra drva: Obećali su mi posao pa me prevarili

Fikret Dedić, bivši borac Armije RBiH koji je bio u zatvoru 50 dana zbog krađe tri metra drva, rekao je jučer za “Avaz” da još nije dobio posao iako je dobio razna obećanja.

(VIDEO) Fikret Dedić otvorio dušu: Ovo je moja najteža životna rana

 

Dedić je početkom godine pušten iz zatvora, jer je otplatio kaznu uz pomoć građana širom države i Evrope koji su mu slali novac. Na račun Suda u Bihaću uplaćeno je 12.900 KM kako bi izašao na slobodu.

A u zatvoru je završio zato je sjekao drva kako bi prehranio porodicu. Danas, mjesec poslije, kaže da je “sve ostalo staro”.

– Nisam još dobio posao, a volio bih da radim. Za sada mi niko ništa nije ponudio iako je prije, dok sam bio u zatvoru, bilo raznih obećanja da će me zaposliti. Na kraju, obećavali pa me prevarili – kaže Dedić.

Tvrdi da ga u maju očekuje operacija noge.

– Vidjet ćemo šta će biti. Dječica idu u školu, to je najvažnije – kaže Dedić za Avaz.

Borac koji je bio u zatvoru zbog tri metra drva izašao na slobodu: Hvala vam!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79