Borac iz Kupresa: Dok sam se ja borio, Čović se potpisivao na ćirilici

O svojem životu, sa posebnim naglaskom na učešće u posljednjem ratu u Bosni i Hercegovini, govorio je u emisiji Bujica hrvatske televizije Z1 Vladislav Berić koji je na Kupresu prekinuo svečanu akademiju.

Berić je na akademiji prozvao predsjednika i istaknutu članicu Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine – Dragana Čovića i Borjanu Krišto koji su prisustvovali akademiji. Ponovio je ono što je rekao na Kupresu 3. novembra.

“Moja dva sina morala su u Njemačku, jednog nisam mogao poslati na fakultet u mostar, a njihova djeca se uhljebljuju i bahate”, rekao je Berić koji je bio učesnik Hrvatske vojske od 1990. godine.

Između ostalog, poručio je i sljedeće:

“Dok sam se ja ka dragovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović se izjašnjavao Jugoslavenom i potpisivao na ćirilici.”

VIDEO: Evo kako je nastao Hrvatski klub “Zrinjski”

Prema njegovim riječima, najradije bi se zahvalio četniku koji ga je pogodio jer u suprotnom ne bi imao penziju od koje živio.

Istakao je da mu je za ono što je rekao na svečanoj akademiji prvi čestitao general Željko Glasnović.

Berić je bio pripadnik 4. splitske brigade. Od 1993. godine je zapovijedao Specijalnom policijom u Livnu. Bio je učesnik operacije Oluja. Pri završetku rata, 1995. godine je ranjen kod Jajca u operaciji Maestral.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79