Boračka organizacija Bijeljina: Vukanović od svih naroda na svijetu najviše mrzi Srbe

Poslanik u NSRS i lider Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović od svih naroda na svijetu najviše mrzi Srbe, saopštila je danas Boračka organizacija Bijeljina.

Ima li gospodine Vukanoviću za tebe bilo šta sveto? Svaki Srbin koji se ne slaže sa tvojim mišljenjem za tebe je izdajnik, poltron, ulizica, neprijatelj, plaćenik itd. Da li sebe smatraš pravednikom bez mane, novim Mejsijem ili Gospodom Bogom u ljudskom obliku? Ko ti daje za pravo da nam svima sudiš? Odakle ti pravo da govoriš o odbrambeno-otadžbinskom ratu i ljudima koji su krv prolivali za Republiku Srpsku, Krst časni i slobodu zlatnu? Šta si ti radio u svom životu osim što napadaš i blatiš Srbe? Ko tebe plaća, čiji si ti poltron, plaćenik, ulizica i potrčko? Koja nam ti gospodine Vukanoviću rješenja nudiš: da postanemo protektorat uz vaskrsnuće novog Benjamina Kalaja, da uđemo u unitarnu BiH i da se svi poturčimo ili da Srpsku proglasimo za monarhiju, a tebe za Kralja sa neograničenim ovlašćenjima?

Hoćemo li u našoj Republici oduzeti pravo glasa svakom onom ko za tebe ne glasa? Treba li svakog onog ko je stvarao ovu Republiku osuditi na dugogodišnju robiju? Da li smo mi Srbi u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu bili agresori? Da li smo mi Srbi genocidan narod? Da li je Republika Srpska genocidna tvorevina? Koja je gospodine Vukanoviću tvoja politička agenda? Šta su rješenja? Da li narod treba da se pita ili samo ti u ime cijelokupnog naroda? Da li si ti jedini pametan a svi mi budale?

Bez bilo kakvog argumenta, osiono i drsko javno si napao predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske koji je član Gradske boračke organizacije Bijeljina nazivajući ga plaćenikom, poltronom i potrčkom. Na taj način napao si i stavio metu na čelo njegovoj porodici, njegovoj majci i njegovoj supruzi. Na taj način napao si njegovo troje djece. Na taj način napao si sve nas.

Znaš li ti gospodine Vukanoviću šta je porodica i koja je to svetinja? Da li znaš šta znači sa 19 godina uzeti pušku u ruke i krenuti u rat da ubijaš ili budeš ubijen, da li znaš šta znači gledati ratne drugove kako ginu, da li znaš šta znači proliti krv, biti ranjen, osakaćen i trajno telesno hendikepiran, da li znaš šta znači preživeti 15 hiruških intervencija, da li znaš šta znači pola života provesti po zdravstvenim ustanovama, da li znaš šta znači stupiti u brak sa gipsom na nozi i dvije štake u rukama, da li znaš šta znači obogaljen stvarati porodicu, da li znaš šta znači podstanarski život, da li znaš šta znači vraćati stambeni kredit 20 godina?

Da li znaš šta znači izroditi troje djece, da li znaš šta znači tu djecu odhraniti, vaspitati i školovati, da li znaš šta znači kada gledaš svoje troje male djece kako hodaju iza tebe i oponašaju tvoj ubogaljeni hod ali ne da bi ti se rugali već zato što misle da trebaju da budu kao njihov otac? Da li znaš šta znači gledati kako jedna ćerka sa diplomom novosadskog Univerziteta sada čisti austrijski Parlament u Beču, drguga kao uspješan student Beogradskog univerziteta čitajući i gledajući tvoje laži i napade na svog oca i napade tvojih istomišljenika kaže da se nikad neće vratiti u Republiku Srpsku za koju se njen otac borio jer tu nema šta da traži, a sin koji je završio srednju školu radi u dnevnicu za 50 KM i čeka šansu da iz te iste Republike ode što dalje, ni jedno njegovo dijete ova Republika nije zaposlila. Znaš li zbog čega gospodine Vukanoviću?

Pa zbog toga što se on uvijek borio za druge za demobilisane borce, za ratne vojne invalide, za porodice poginulih boraca i nije imao obraza i kredita da rhešava svoje probleme, da li znaš šta znači svaku noć sanjati kako trčiš i igraš fudbal a kada se probudiš shvatiš da jedva možeš hodati i da će tako biti cijeli život, da li znaš šta znači trideset godina gledati kako krv i gnoj curi iz ranjenih dijelova tvog tijela? Ništa ti od ovog ne znaš moj gospodine, ti samo znaš da pljuješ, vruheđaš, napadaš i blatiš one koji su ovako prošli, samo za to što su bili patriote, pošteni i časni ljudi!

Ne znaš ti šta su muke, bol i patnja! Ne znaš ti šta je čast, poštenje i obraz! Ne znaš ti šta je patriotizam i ljubav prema domovini! Ne znaš ti šta je porodica i koja je to za nekoga svetinja! Ne možeš ti to razumeti i ne želiš da razumeš jer imaš zadatak da to skrnaviš i uništavaš!

Gospodine Vukanoviću, iako sebe smatraš bezgrešnim, udostoji se bar toliko pa okreni broj Telefona svog stranačkog kolege doktora Đorđića iz Bijeljine, inače porodičnog, časnog i poštenog čovjeka sa kojim imamo odličnu saradnju i koji je u svakom trenutku bio spreman da pruži ljekarsku pomoć svim boračkim kategorijama. On Radana Ostojića i njegovu porodicu poznaje 30 godina. Njega pitaj, ako i njemu veruješ a mi mu verujemo, i traži odgovor na pitanje: Da li je Radan Ostojić ono što smo mi napisali o njemu ili je ono što si ti javno napisao i izgovorio o njemu? Iskreno se nadam da ćeš moći bar toliko, da će ti sujeta to dozvoliti i da ti to neće predstavljati neku veliku poteškoću.

Radane Ostojiću imaš našu punu podršku. Budi to što si bio i do sada. Budi čovjek. Budi patriota. Budi borac. Tvoja porodica može da bude ponosna na tebe. Gradska boračka organizacija Bijeljina stoji uz tebe u svakom pogledu svim svojim kapacitetima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79