Borba majke za pravdu nakon zlostavljanja 16-godišnjeg sina od strane navijača

 

U uznemirujućem incidentu na Ilidži, grupa navijača poznata kao “Manijaci” brutalno je napala 16-godišnjaka, sina S. K. Prema izvještaju majke, koja se javila redakciji portala Dnevni Avaz, napad se dogodio dok je njen sin bio prisutan u parku u Lužanima na Ilidži, gdje su “Manijaci” crtali grafite Željezničara.

Prema riječima majke, devetorica napadača okružila su njenog sina, tražeći obilježje suprotne navijačke skupine.

Zlostavljanje je kulminiralo kada su napadači pokušali ozlijediti mladića nožem te su ga prisilili sjesti u automobil nakon nemilog događaja. Uznemirena majka opisuje traumu koju je njen sin pretrpio i iznosi detalje brutalnih prijetnji koje su upućene.

Napadi su nastavljeni i nakon što su mladića doveli pred vlastitu zgradu. Napadači su pretresli njihov stan, tražeći “obilježja” suprotne navijačke grupe, a incident je završio s oštećenjem imovine i ozbiljnim prijetnjama.

Unatoč trenutnoj uznemirenosti i ozbiljnosti situacije, majka izražava nevjeriavanje zbog brze puštanja petorice osumnjičenih nakon privođenja. Ona također otkriva da sin zbog straha nije mogao prisustvovati školi, dok navodni napadači slobodno hodaju Ilidžom.

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo izdalo je mjere zabrane za pet osumnjičenih, uključujući obavezno javljanje policiji, zabranu kontaktiranja i približavanja žrtvi, te zabranu prisustvovanja sportskim događanjima, uključujući utakmice.

Ogorčena majka nastavlja borbu za pravdu, ističući ozbiljnost situacije i tražeći odgovornost za počinjene zločine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79