Borba za rijeke: “Ni kap vode im ne damo!”

Fondacija Atelje za društvene promjene koja inače podržava aktiviste i artiste sa Zapadnog Balkana u cilju suprostavljanja trenutnom stanju apatije, su na svom Facebook profilu podijelili informacije o formiranje regionalnog saveza za odbranu vode i rijeka.

Kako su istakli iz Fondacije ove subote 3.7 u Sarajevu će održati konferenciju za medije i to uz poruku: “Ni kap vode im ne damo!”.

Očekuje se čak 20 pokreta, organizacija i istaknutih aktivista iz cijelog regiona (BiH, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo i Srbija) kako bi se dogovorilo udruženo djelovanje na zaštiti rijeka.

“Rijeke nemaju granice, nema ih ni naša ljubav prema njima – samo solidarno i udruženo! 3. jula u 14 sati smo na Vilsonovom šetalistu, kod mosta Suade i Olge, gdje ćemo održati konferenciju za medije”, poručii su iz Fondacije.

Podsjetimo, aktivistica i direktorica Fondacije „Atelje za društvene promjene – ACT“ je Lejla Kusturica koja je i dio Koalicije za zaštitu rijeka u Bosni i Hercegovini (BiH) piše RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79