Borenović: Banditi zadužuju RS po kamatama većim nego u Africi, šest puta većim nego FBiH

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je nakon jahorinskog sastanka opozicionara iz Republike Srpske kazao kako je najvažnije da opozicija na izbore ide zajedno, sa zajedničkim kandidatima za predsjednika entiteta i člana predsjedništva BiH.

“Izborni zakon treba da bude prioritet u ovoj neizbornoj godini, a izbori u Doboju su pokazli obim izborne pljačke. Očekujemo da one koji kradu na izborima počnu hapsiti, a to su oni koji na ponovljenim izborima imaju hiljade glasova manje”, izjavio je Borenović.

Rekao je i kako su se na sastanku bavili i posljednjim dešavanjima, prije svega zduživanjem, što je, kako kaže, najveća izdaja RS-a po kamatnim stopama većim nego u Africi.

“Federacija BiH je izašla s obeveznicama s šet puta manjim kamatnim stopama nego što su to uradili ovi banditi. Očigledno se tu radi o kriminalu i sigurno se radi o novcu otuđenom od građana. Neko želi na narodu i građanima da zaradi i na kamatama”, izjavio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79