Borenović: Dodik i Izetbegović višegodišnji partneri u sluđivanju naroda, kvazisrbovanje SNSD-u ne može proći

“Veliki demagog Milorad Dodik ponovo pokreće nacionalne priče u želji da skrene pažnju naroda sa ekonomske katastrofe u koju ga je doveo otimačinom javnih resursa koja traje 15 godina”, poručio je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a u saopštenju.

“Najnovija epizoda samozvanog velikog baje ima radni naziv ‘razgovor s Federacijom o mirnom razlazu'“, rekao je Borenović.

Borenović kaže i to da jedan od Dodikovih “višegodišnjih partnera u sluđivanju naroda”, Bakir Izetbegović, kao prijeti ratom, a drugi partner, “vječiti optimista” Dragan Čović, razgovore će kao prihvatiti.

Pitanje “prodavačima magle”

“Pitamo prodavače magle o čemu će razgovarati ako je jasno da je Dejtonski sporazum jedini mogući okvir iza kojeg stoje sve svjetske sile uključujući i Rusiju? Zar zaista očekuju da povjerujemo da ljudi koji se ne mogu dogovoriti oko nabavke vakcina da će dogovoriti izmjene međunarodnog mirovnog sporazuma?“, pitao je Borenović.

On kaže da će ovaj put pričati samo o tome kako su oni za 15 godina neprekidne vlasti postali multimilioneri, a narod sve siromašniji i rasut širom svijeta.

“Nikakvo više kvazisrbovanje SNSD-u ne može proći. Naše opredjeljenje je poštovanje Dejtonskog sporazuma i ne pada nam na pamet da prihvatamo ikakve lažne razgovore o njegovom rušenju sa Dodikom i njegovim prudsko-akciznim partnerima”, zaključuje Borenović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79