Borenović: Dodik je podvio rep. Jučer je legalizovao Inzkov zakon, a Sarajevo mu ponovo miriše

Borenović: Dodik je podvio rep. Jučer je legalizovao Inzkov zakon, a Sarajevo mu ponovo miriše


Lider PDP-a Branislav Borenović se obratio danas na konferenciji za medije poručivši da je nakon jučerašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske jasno da je “Dodik podvio rep i prihvatio Inzkov zakon”.

“Bilo mu je potrebno šest mjeseci, očekivali smo da će ranije da podvije rep taj veliki lažni Srbin. Jasno je da su Dodik i SNSD jučer prihvatili, odnosno legalizovali Inzkov nametnuti zakon i jasno je da Inzkova nametnuta odluka ostaje u pravnom prometu. Vidimo da od jučer Sarajevo ponovo miriše Miloradu Dodiku i da se sa svojim ljudima ponovo vraća”, oštar je bio Borenović.

Problematizirao je 10. zaključak sa posebne sjednice NSRS-a, koji glasi:

“NSRS smatra da je u skladu sa zaključcima sa 20. posebne sjednice, da predstavnici RS-a u Parlamentu BiH, Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH mogu da prisustvuju sjednicama, ali na način da u svom odlučivanju uvažavaju stavove i odluke NSRS-a, Vlade RS-a i predsjednika RS-a”.

“Prvi i deseti zaključak su kontradiktorni. U prvoj konstatuju da se i dalje ne priznaje Inzkov zakon, a u 10. se kaže ‘ide se dolje’ (u državne institucije)”. Imam osjećaj da je jučer prvi koju mu je čestitao bio Inzko jer je podržao njegov zakon”, rekao je jedan od opozicionih lidera Branislav Borenović.

On je naglasio i da Dodik nije uspio naći rješenje za nametnuti Inzkov zakon, a novi Dodikov plan da se usvoji zakon kojim će biti zabranjeno nazivanje entiteta genocidnim, opozicija smatra da već postoji u Inzkovom zakonu.

Osim toga Borenović je za Dodika rekao i da je “primitivac i seljačina”, a sve zbog neprimjerenog rječnika, koji je koristio u raspravi sa narodnim poslanikom Jelenom Trivić.

“Ne bi me iznenadilo ni da čovjek pređe na islam. Ni to me više ne može iznenaditi”, zaključio je Borenović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija