Borenović nakon odluke Suda BiH: Ovo je sramno, sud je tu samo da donosi odluke u korist Dodikovog režima

“Ako su tačni medijski navodi, zaista je sramotna i pristrasna odluka Apelacionog vijeća Suda BiH, donesena po zahtjevu njihovog pravog nalogodavca Milorada Dodika, kojom se nalaže CIK-u BiH da se četvrti delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH dodijeli SNSD-u, a time i sudbina cijele zemlje i svih njenih preostalih stanovnika.

Sud BiH ponovo poništio odluku CIK-a! SNSD dobija četiri delegata

Po ko zna koji put se pokazuje da ta institucija radi po političkim zahtjevima i mogli bi se bez problema i zvanično nazvati svojim pravim imenom: Sud za potrebe Dodikovog režima”, izjavio je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Naime, danas je dio medija objavio da je Sud BiH je ponovo poništio odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH u vezi s petim delegatom u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta.

“SNSD će definitivno imati četiri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH jer je Sud BiH eksplicitno rekao da CIK donese novu odluku za delegate u Domu naroda PSBiH kako je Komisija za imenovanje Narodne skupštine RS i utvrdila, naveo je izvor iz Suda BiH.

Ovog puta Sud BiH je striktno naložio da CIK donese odluku identičnu onoj koju je donijela Komisija za imenovanje Narodne skupštine RS”, navodi se nadalje.

Borenović je na ovo komentirao da je, postupajući i po prvoj žalbi SNSD-a, Apelaciono vijeće “Suda za potrebe Dodikovog režima” uzelo isključivo stav političke stranke SNSD i u obrazloženju odluke su prepisali njihovu žalbu.

“Sada se potvrđuje da se isti scenario ponovio i da oni koji treba da postupaju po zakonu i pravu, zapravo postupaju po zakonu političke sile i pritiska moćnih i, kako smo čuli, ultrabogatih diktatora. O njihovom djelovanju je sve jasno, jedino još nisu poznata imena sudija koji su donijeli ovu sramnu odluku i tarifa po kojoj rade da zakucaju i posljednji ekser na pravosuđe u ovoj zemlji”, poručio je Borenović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79