Borenović: Nema odustajanja, uložit ćemo žalbu na odluku CIK-a

Naravno, nećemo odustati, nastavit ćemo borbu za fer i zakonite izbore svim pravnim i demokratskim sredstvima. Uložit ćemo žalbu na današnju odluku Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o utvrđivanju i objavljivanju rezultata za predsjednika Republike Srpske.

Rekao je ovo predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

– Nakon što je sam CIK i na današnjoj sjednici naveo brojne neregularnosti i kršenja Izbornog zakona, nakon što su, između ostalog, naveli da nedostaju 62 vreće sa neiskorištenim glasačkim listićima, donijeti ovakvu odluku je zatvaranje očiju pred očiglednom izbornom krađom. Ukoliko ostane ovakvo stanje, ovakav način djelovanja i model ponašanja, to će biti još jedan pokazatelj da živimo u vremenu sumraka demokratije i institucija, a da je jedini pobjednik izbora zapravo korupcija – istakao je Borenović.

Centralna izborna komisija na 73. sjednici analizirala je izvještaj Glavnog centra za brojanje. Izvještaj o ponovnom brojanju glasova je usvojen sa šest glasova za te jednim protiv.

Naime, ponovnim kontrolnim brojanjem glasova za predsjednika i potpredsjednike RS-a utvrđeno je da je najviše glasova dobio kandidat SNSD-a Milorad Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79