Borenović: Opozicija u RS-u poručuje Dodiku “Goodbye Mile”

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Branislav Borenović tvrdi da se lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik na bazi stalnih sukoba pokušava održati na političkoj sceni.

Podsjetio je da Dodik jučer na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a nije govorio kao nedavno “Goodbye BiH“, prenosi Fena.

“Vjerovatno je ‘Welcome back BiH’. To pokazuje svu nemoć, galamu, bez bilo kakve potrebe i smisla, koja proizvodi podatne turbulencije. Sinoćna sjednica Narodne skupštine RS je pokazala da mu i mi kao opozicija možemo reći ‘Goodbye Mile’. Definitivno”, rekao je Borenović i naveo da nema više potrebe da se sastaju, budući da nema iskrenih namjera Dodika za dogovor o nekim ključnim pitanjima za RS, kojih se lider SNSD-a ne pridržava.

Borenović je na konferenciji na novinare u Banjoj Luci rekao da je za Dodika najbolnije kada “dirnete u pravosuđe BiH, jer ga on vodi“ te ga optužio za prijenos nadležnost, budući se u zakonu o izboru sudija iz RS Ustavnog suda BiH predlaže njihov izbor na nivou BiH, a ne u RS.

Kao poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH smatra da je opravdan Zakon o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH u sadašnjem sastavu, koji je predložio poslanik SDS-a Dragan Mektić, za koji su jučer i glasali.

“Ponašali smo se odgovorno, a SNSD je ugrozio grant sredstva za bolnice u RS. Interes naroda koji žive u BiH da se pravosuđe počne rješavati, jer je to rak rana BiH i zato imamo ovakve političke strukture u BiH, koje mogu da rade šta hoće. I to je bitno za Dodika i otuda njegova reakcija”, rekao je Borenović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79