Borenović optužuje Dodikov režim da je prokockao investicije u RS vrijedne 200 miliona KM

Borenović optužuje Dodikov režim da je prokockao investicije u RS vrijedne 200 miliona KM


Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović oštro je kritikovao politiku vladajuće stranke SNSD i njenog lidera Milorada Dodika, optuživši ih za propuštanje ključnih investicija i konstantno podizanje tenzija putem izmišljenih neprijatelja.

Borenović je istakao da je režim na čelu sa Dodikom prokockao brojne prilike za ekonomski razvoj Republike Srpske (RS), uključujući investicije iz Njemačke i grantove Evropske unije.

„Svaki put kada čujem da Dodik ne može više slagati jer je već sto puta slagao, pomislim da je već pokazao da nema problema ni sa hiljaditim lažima. Njegove obmane su postale nebrojene,“ rekao je Borenović, dodajući da su vlasti RS-a obmanjivale narod lažnim obećanjima, poput najave sjednice Narodne skupštine RS o tzv. mirnom razdruživanju, koja je naprasno otkazana bez daljnjih objašnjenja.

Borenović je dalje naglasio kako su vlasti u RS-u stalno u potrazi za velikim, bombastičnim temama, ne bi li skrenuli pažnju s ključnih pitanja i ekonomskog napretka. „Sada su im glavne teme neki imaginarni strani neprijatelji koji nas navodno mrze i izoluju. Prava istina je da su vlasti RS-a prokockale 200 miliona KM namijenjenih za projekte u Republici Srpskoj, zbog sukoba sa Njemačkom, jednom od najvažnijih trgovinskih partnera BiH,“ dodao je Borenović.

Posebno je istakao kako je RS zbog sukoba sa Evropskom unijom ostala bez 600 miliona KM granta, koji je u cijelosti otišao u Federaciju BiH. „To se nije desilo zbog iracionalne mržnje nekih stranaca, već zbog pogubne politike vlasti koja svoje interese stavlja ispred interesa naroda,“ zaključio je Borenović.

Podsjećajući na činjenicu da Republika Srpska ostvaruje dvije trećine svoje ekonomske razmjene sa Evropskom unijom, Borenović je istakao da su Njemačka i Austrija među najvažnijim partnerima, te da Dodikova retorika ugrožava upravo one odnose od kojih RS najviše koristi. „Nije ni čudo što se vijest da će penzije biti isplaćene doživljava kao nešto vanredno, kada je režim doveo RS u ovako tešku situaciju,“ poručio je Borenović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija