Borenović otkrio zahtjeve: Direktan izbor člana Predsjedništva iz RS, u FBiH kako se dogovore

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović poručio je danas da svi koji su protiv predloženih tehničkih, a za njih suštinskih izmjena Izbornog zakona, su i protiv poštenih i zakonitih izbora, što govori o karakteru takvih politika.

– Neki te izmjene nazivaju tehničke, ali za nas su suštinske. Podržavamo unapređenje rada biračkih odbora, skeniranje glasačkih listića, regulisanje instituta vanrednih izbora i bolju registraciju političkih subjekata, redefinisanje glasanja putem pošte. Na taj način je moguće obezbijediti poštenije izbore – rekao je Borenović.

Prokomentarisao je Borenović i način izbora članova Predsjedništva BiH.

– Samo direktan izbor jednog člana Predsjedništva BiH sa teritorije Republike Srpske dolazi u obzir. Kako će se stranke u FBiH dogovoriti oko izbora druga dva člana kod sebe, ostavićemo njima, ali što se tiče Republike Srpske pristajemo samo na direktan izbor – kazao je.

Istakao je da bez obzira na namjeru pojedinih stranaka iz vlasti da se ne dese izmjene izbornog zakonodavstva, sa ili bez izmjena, siguran je u pobjedu zajedničkih kandidata opozicije za pozicije predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH, kao i pobjednički rezultat PDP-a i drugih opozicionih stranaka za Narodnu skupštinu Republike Srpske na izborima koji će se desiti 2. oktobra, da bi formirali pravu narodnu Vladu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79