Borenović reagovao na Dodikov prijedlog: To je čin najgoreg izdajnika svog naroda

Branislav Borenović, predjsenik PDP-a, rekao je komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjeništva BIH Milorada Dodika o promjeni datuma Dana Republike, da 99,79 odsto građana na referendumu jasno reklo da je Dan Republike Srpske 9. januar.

“Nije prošlo ni pet godina, Milorad Dodik planira da taj praznik ukine, poništi odluku naroda i Dan Republike ‘premjesti’ na drugi datum, što je čin najgoreg izdajnika svog naroda i najvećeg podanika interesa drugih”, rekao je Branislav Borenović.

Dodik: Dobra ideja da se Dan Republike Srpske slavi 15. februara

Borenović kaže da se istorijske činjenice ne mogu mijenjati kako kome padne na pamet:
“Tadašnja Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini je baš 9. januara 1992. godine, prije početka rata u BiH, donijela Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske. To je nepromjenjiva istorijska činjenica i nije na Dodiku ili bilo kome da danas brutalno i sramno mijenja istoriju. Tačno je da je 15. februar bitan datum koji poštuje svaki Srbin, jer tada obilježavamo i početak Prvog srpskog ustanka i donošenje Sretenjskog ustava, ali taj datum nema nikakve veze sa nastankom Republike Srpske. Ovo je najsramniji prijedlog u istoriji Srpske”, ističe Borenović, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79