Bosanac (60) pucao nakon masovne tučnjave u Berlinu, dvije osobe povrijeđene

Bosanac (60) pucao nakon masovne tučnjave u Berlinu, dvije osobe povrijeđene


U srijedu u Berlinu se desila tučnjava koja je prerasla u pucnjavu, njemačka policija je jučer lišila slobode osumnjičenog, starog 60 godina koji ima dvojno bh.-njemačko državljanstvo.

Kako prenose njemački mediji, sve je počelo masovnom tučnjavom u Dalmanštrase. U toj sveopštem metežu došlo je do pucnjave, u kojoj su teško ranjena dvojica mladića, starosti 26 i 28 godina.

I dok je policija neposredno nakon pucnjave lišila slobode jednog osumnjičenog, 28-godišnjeg mladića, danas je lišen slobode i drugi osumnjičeni porijeklom iz BiH.

Mediji prenose da je došlo do obračuna bejzbol palicama u kojem je učestvovalo pet- šest muškaraca. Međutim, fizički sukob je ubrzo prerastao u vatreni okršaj kada su neki od učesnika tučnjave izvadili oružje.

Dvojica mladića su ranjeni u noge i odmah prebačeni u bolnicu. Prema izjavama očevidaca, nekoliko osumnjičenih je pobjeglo Mercedesom S klase. Svjedoci pucnjave kažu da su čuli najmanje šest pucnjeva. Područje Dalmanštrase bilo je zatvoreno satima, javljaju Nezavisne.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija