Bosanac napravio pometnju u Hrvatskoj: Pješice krenuo u krivolov pa uperio pušku u policajce

Četrdesetogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine, naoružan poluautomatskom puškom, ilegalno je ušao u Hrvatsku radi krivolova, nakon čega je cijev uperio prema policajcu.

Kako pišu hrvatski mediji, Bosanca su jučer ujutro u krivolovu zatekli i priveli sisačko-moslavački policajci. Riječ je šumi na glinskom području u mjestu Bojna, na otvorenom lovištu jednog zagrebačkog fakulteta nedaleko od državne granice s BiH.

Policajci su mu naredili da stane i tada je usmjerio pušku prema jednom od njih. Nakon više izdatih naređenja odbacio je oružje pa je lišen slobode i odveden u policijsku stanicu.

Istragom je utvrđeno da je nezakonito pješice prešao granicu izvan mjesta određenog za prelazak te da je posjedovao neregistrirano oružje.

Uz krivičnu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi, protuzakonitog lova i ribolova te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, predat je pritvorskom nadzorniku.

Očekuje ga i prekršajna kazna zbog kršenja Zakona o šengenskim granicama i Zakona o strancima, prenosi Avaz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79