Bosanac otvarao lažne profile na Facebooku i tražio dopunu za kredit

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S. P. iz Modriče, zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

Kako saznajemo, radi se o 38-godišnjem Siniši P, koji je u septembru prošle godine na Facebooku kreirao naloge za fizička lica, nakon čega je u njihovo ime, doveo u zabludu oštećene od kojih je tražio da uplate određene novčane iznose putem dopuna za mobilni telefon, što su oštećeni i učinili, vjerujući da uplaćuju dopune svojim poznanicima.

– On je uzimao podatke od stvarnih osoba koje su imale kreirane profile na Facebook. Potom je otvarao lažne profile koristeći njihova imena, a nakon toga je njihovim prijateljima slao poruke u messenger moleći ih da mu pošalju dopunu na broj koji bi im on slao. Nekoliko njih mu je poslalo dopunu od 20 i 30 KM. Koliko je tačno osoba prevario predmet je istrage koja je u toku, rekao nam je izvor blizak Tužilaštvu.

Navodeći inicijale osumnjičenog, u zvorničkoj policiji su apelovali na građane da budu obazrivi, kako ne bi postali žrtve ovakve vrste prevara te da ovakve i slične pokušaje prevara prijave najbližoj policijskoj stanici. Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni Siniša P. uspio prevariti i nekoliko osoba sa područja Trebinja o čemu istragu vodi tamošnje Tužilaštvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79