Bosanac pao u krijumčarenju migranata

Policijski službenici Policijske uprave Primorsko-goranske proveli su kriminalistička istraživanja nad državljanima Bosne i Hercegovine (29), Rumunije (27) i Ukrajine (24) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U prvom slučaju, policija je na području Kikovice zaustavila vozilo u kojem je osumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine prevozio strane državljane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima je utvrđeno da su osumnjičenici iz koristoljublja, za unaprijed dogovorene novčane iznose, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema strancima su provedeni postupci prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Po završetku kriminalističkih istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenici su uz kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79