(FOTO) Bosanac i Srbin pljačkali kockarnice u Italiji

Bosancu Danijelu Očaušaninu (34), Srbijancu Marku Milanoviću (28) i Italijanki Denise Carlesso (25) sudi se u Italiji zbog pljački kladionica u ovoj zemlji. Jednog od njih karabinijeri su uhvatili dok se penjao preko ograde, a drugog u štali za krave kad se nespretno pokušao sakriti ispod slame.

Lagala u policiji

Karabinijeri Operativne jedinice iz Basano del Grape lišili su ih slobode nakon serije pljački kockarnica u italijanskoj oblasti Vičenca.

Danijel Očaušanin

Pljačke su počele 20. oktobra u slot kladionici “El Dorado” u ulici Kapitelvekio u Basanu. Tokom istrage, karabinijeri su dobili snimak nadzornih kamera, na kojem se vide dvojica pljačkaša u akciji i njihova navodna žrtva Denise Carlesso, radnica poslovnice.

Ona je izjavila da je pretučena tokom pljačke te da su počinioci osobe sa sjevera Afrike. Snimak je, međutim, pokazao da radnica nije pretučena te da je bilo nemoguće da na bilo koji način identificira potpuno maskirane pljačkaše.

Dok je trajala istraga, 28. novembra prošle godine, u obližnjem Zaneu izvedena je još jedna slična pljačka, ponovo poslovnice koja pripada grupaciji “El Dorado”. Radnik slot kladionice prepoznao je jednog od napadača po svijetlim očima i nagovijestio da je riječ o Marku, mladiću njegove radne kolegice Denise.

Marko Milanović

Policija je počela stezati obruč oko Milanovića i Očaušanina, koji su 18. januara izveli još jednu sličnu pljačku, ovog puta slot kladionica “El Dorada” u gradiću Malo. Pljačkaši su uzeli 5.000 eura, ali su vrlo brzo lišeni slobode sa plijenom te pištoljem.

Poziv kolegi

Istraga je pokazala da je Denise nešto ranije radila u slot sobi u Malou, a neposredno prije pljačke nazvala je radnog kolegu i pitala koliko ima ljudi u prostoriji. Milanović i Očaušanin su pritvoreni u Vičenci, dok je saučesnica Denise u kućnom pritvoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79