Bosanac sam sebi pravio pečate u pasošu kako bi mogao ostato duže u EU

U pasošu državljana Bosne i Hercegovine otkrili krivotvorene granične pečate

Granični policajci su 13. novembra na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolirali autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), vozača, putnike i prtljagu.

Prilikom pregleda putne isprave od 34-godišnjaka (državljanin Bosne i Hercegovine), policijski službenici u posumnjali da su granični numeratori graničnih prijelaza krivotvoreni, te je njihova sumnja provjerama i daljnjim radom potvrđena.

Policijski službenici za prekogranični kriminalitet su utvrdili da je osumnjičeni sam sebi “riješio” nekoliko krivotvorenih graničnih pečat kako bi mogao duže od 90 dana boraviti na teritoriju Europske unije.

Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. Također je 34-godišnjaku odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku temeljem Zakona o strancima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79