Bosanac učestvovao u prevari: Državljaninu Rusije uzeli 17.100 eura

Tri osobe su uhapšene, dok se za jednom traga zbog sumnje da su u Herceg Novom prevarili državljanina Rusije tako što su mu se predstaljali kao službenici državnih organa i na taj način mu uzeli više od 17.100 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni su D.M. (40) iz Podgorice, B. V. (50) iz Herceg Novog i M.T. (49) koji je državljanin Bosne i Hercegovine, sa privremenim boravkom u Herceg Novom i protiv njih je podnesena krivična prijava.

– U namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu oštećenog ova lica su se, kako se sumnja, oštećenom licu, državljaninu Rusije, predstavljali kao službenici državnih organa i od njega protivpravno prisvojili novac u iznosu od 17.100 eura”, navodi se u saopštenju.

Policija je prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronašla i oduzela određeni broj mobilnih telefona, kao i legitimaciju sa fotografijom M.T.

– Slobode su lišeni D.M., B.V. i M.T. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prevara u produženom trajanju i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu u Herceg Novom. V. M. je od ranije nedostupan nadležnim organima, a za njim je raspisana nacionalna potraga zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog izvršenih krivičnih djela u prethodnom periodu, naveli su iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79