Bosanac uhapšen u Njemačkoj: Prodao Audi A6 i onda ŠOKIRAO njemačku policiju

Inspekcijom na gradilištu u njemačkom Lingenu, carinici za finansijsku kontrolu ilegalnog rada iz Osnabrücka uhapsili su dvojicu nezakonito zaposlenih radnika.

Dvojica radnika pokazala su falsificirane lične isprave Hrvatske i Portugala, a zapravo su dolazili iz Bosne i Hercegove i Brazila, saopćila je Carinska policija Njemačke.

Tokom policijskog ispitivanja muškarac iz BiH izjavio je da je platio 15.000 eura za falsificiranu ličnu kartu Hrvatske. Prodao je svoj Audi A6 i u banci podigao kredit za falsificirani dokument koji se na crnom tržištu može kupiti za nekoliko stotina eura, prenosi Radiosarajevo.

Protiv “ilegalaca” iz BiH i Brazila pokrenut je krivični postupak zbog sumnje za nezakoniti boravak u Njemačkoj te falsificiranje dokumenata. Kancelarija za strance grada Lingena obojici je dala rok do kojeg moraju napustiti Njemačku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments