Bosanac želio uštedjeti na gorivu, sada mu prijeti tri godine zatvora

Italijanski karabinjeri iz stanice Prato alla Drava na granici s Austrijom zaustavili su teretno vozilo kojim je upravljao 38-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Bosanac, nastanjen u austrijskom okrugu Lienz, djelovao je pomalo panično i zbunjeno…

Dovoljan razlog da karabinjeri temeljno pregledaju dokumenta, nakon čega su izvršili kontrolu vozila. Na sredini vozila otkrili su veliki rezervoar sa crijevom. A u rezervoaru je bilo 400 litara goriva čije porijeklo Bosanac nije mogao objasniti.

Državljanin BiH prijavljen je zbog nelegalnog uvoza goriva u cilju izbjegavanja plaćanja trošarina na energetske proizvode. Ovaj prekršaj kažnjava se zatvorskom kaznom u trajanju od šest mjeseci do tri godine, odnosno novčano s najmanje 7.746 eura.

Rezervoar je skinut s vozila i oduzet, dok je Bosanac vraćen u Austriju gdje očekuje presudu italijanskog pravosuđa prenosi RadioSarajevo.

karabinjeri_rezervoar_02.jpg - undefined
Foto: Karabinjeri Bolzano
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79