Bosanaca osumnjičen da je pištoljem prijetio policiji i pokušao ih pregaziti

Osoba V.Č. iz Banjaluke uhapšena je nakon višečasovne potrage, jer je prilikom zaustavljanja od strane policije usmjerila pištolj prema policijskim službenicima, prijeteći im, te ih pokušala udariti autom.

Ova osoba, za kojom je prije kontrole inače bila raspisna i potraga, uhapšena je u Mrkonjić Gradu nakon što je pobjegla banjalučkoj policiji koja ju je bila zaustavila u nedjelju oko 02.30 časova u mjestu Kola, dok je bila za volanom BMW-a, a kao suvozač u automobilu bila je osoba D.K.

Naime, kako navode iz Policijske uprave Banjaluka, pokušali su zaustaviti vozilo jer su došli do saznanja da navedenim upravlja lice inicijala V.Č. za kojim je raspisana potraga od strane PU Banjaluka.

“Prilikom zaustavljanja vozila, lice V.Č. je usmjerilo pištolj prema policijskim službenicima, prijeteći da će napasti na život i tijelo, da bi nedugo nakon toga pokušalo vozilom udariti policijske službenike nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. U navedenom vozilu kao suvozač se nalazilo lice D.K.”, navode iz policije.

Službenici Policijske uprave Banjaluka, oko 15 časova na teritoriji opštine Mrkonjić Grad, nakon potrage, uhapsili su osumnjičenog za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je pomagalo osumnjičenom licu u izvršenju krivičnog djela.

“U toku je kriminalistička obrada lica, kao i rad po navedenom predmetu. Sve mjere i radnje u okviru ovih aktivnosti, preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci”, navode iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79