Bosanci pali u Herceg Novom: Krali bicikla, televizore, motore…

Pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi uhapsili su državljane BiH M. I. (18) i V. K. (39) te su podnijeli krivične prijave protiv dvije maloljetne osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, saopćeno je iz Uprave policije.

Sumnja se da su M. I. i V. K. i maloljetnici M. R. (16) i D. V. (17) iz Herceg Novog u junu i julu u tom gradu krali bicikla, TV uređaje, pogonske motore za skutere na vodu i druge predmete iz dvorišta privatnih kuća i terasa ugostiteljskih objekata.

– Kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su M. I., M. R. i D. V. počinili dva krivična djela teška krađa u pokušaju, krivično djelo krađa u pokušaju, kao i pet krivičnih djela krađa – stoji u saopćenju.

Iz policije su rekli da se sumnja da su M. I. i M. R. izvršili i dvije krađe, dok je V. K. izvršio krivično djelo krađa putem podstrekavanja.

Osumnjičeni M. I. i V. K. privedeni su nadležnom tužiocu, dok je protiv maloljetnika M. R. i D. V. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79