Bosanci u Drezdenu osuđeni za šverc oružja

Bosanski državljani Dino Šljoka (29) i Emil A. (17) osuđeni su u njemačkom Drezdenu zbog krijumčarenja oružja. Naime, okružni sud donio je presudu kojom se Šljoku kažnjava na tri godine i osam mjeseci, a Emila A. na osam mjeseci robije.

Oni su privedeni u februaru ove godine na Željezničkoj stanici u Drezdenu kada su zalutali. Prilikom kontrole u njihovom vozilu policija je pronašla 95 ručnih bombi, četiri poluautomatske puške, osam pištolja i 261 metak.

Emil je pušten jer mu je pritvor uračunat u presudu.

Istražitelji su tokom svjedočenja naveli kako pretpostavljaju da je oružje bilo namijenjeno za zemlje Beneluxa, a naručile su ga kriminalne grupe.

Do lišenja slobode i podizanja optužnice došlo je zbog pogrešnog parkiranja vozila. Kada su policajci prišli, odlučili su pretresti vozilo jer su im Dino i Emil izgledali sumnjivo. Prvobitno su pronašli samo 18 granata, a nakon što su otkrili da je unutrašnjost Mercedesa potpuno preuređena, odlučili su ga rastvoriti. Tada su otkrili i ostalo oružje.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79