Bosancu doživotna robija zbog likvidacije bivše supruge, koja je bila u vezi s Afroamerikancem

Bosanac Dragan Sekulić (38) osuđen je u američkoj saveznoj državi Ohajo (Ohio) na doživotno vrijeme provedeno iza rešetaka zbog likvidacije bivše supruge Željke (37), koje se dogodilo u decembru prošle godine.

Suprugu je usmrtio s 15 hitaca iz bratovog pištolja, koji je uzeo iz garaže. Uskraćeno mu je i pravo pomilovanja, a na kaznu mu je dodato još 14 godina zbog nasilja u porodici.

Tokom suđenja Dragan je priznao da je pucao u suprugu, ali je tvrdio da je nije imao namjeru likvidirati.

Kako je naveo, pucao je u afektu, jer je doznao kako je u vezi s kolegom, a kako je riječ o Afroamerikancu, “imao je prekid filma u glavi”.

Inače, Dragan je s familjom iz BiH doselio u Srbiju, gdje je upoznao Željku pa su u SAD emigrirali 2002. godine. U braku su dobili dvije kćerke.

Prošlog ljeta su se razveli, a Željka je, navodno, ubrzo poslije toga započela novu vezu. Dvije sedmice prije zločina pokušao ju je ubiti tako što je kamionom izgurao njen automobil u kanal.

Tada je pušten uz kauciju od 100.000 dolara i zabranjen mu je kontakt s bivšom suprugom.

 

Šta su inspektorima ispričale privedene djevojke: Nisam imala makroa, radila sam sama

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79