Bosanka izluđuje policiju: Godinama džepari u Italiji, navodno izbjegla oko 19 godina zatvora

U Italiji je džeparenje ogroman problem i karabinjeri svakodnevno imaju na stotine slučajeva koje im prijavljuju građani.

Ovih dana Bosanka Vasvija Hamidović porijeklom iz okoline Zenice, koja godinama prazni džepove prolaznicima i turistima našla se ponovo u žiži italijanske javnosti nakon što se problematizirao problem džepnih krađa poslije popuštanja mjera zbog koronavirusa te sumnjaju da se Vasvija sa svojom djecom vratila na italijanske ulice, prenosi Avaz.

I ministar policije joj posvetio objavu

Vasviju je prije dvije godine jednom tvitu čak spomenuo i Ministar unutrašnjih poslova Italije Matteo Salvini. Naime, karabinjeri kada god bi priveli Vasviju ruke bi im bile vezane, jer je prilikom svakog prilikom kriminalističke obrade bila u drugom stanju.

– Ovaj prokleti lopov treba da bude zatvoren na 30 godina, tako da više neće moći da ima djecu, a njena siromašna djeca mogu da se daju na usvajanje u pristojne porodice – napisao je Salvini.

Inače, italijanski mediji prenose da je Vasvija po osnovu trudnoća do sada navodno izbjegla oko 19 godina zatvora, a karabinjeri su joj već „prikačili nadimak“ madam lopov.

Kraće bjekstvo u Njemačku

Ona je zbog velikog interesovanja italijanske policije za nju i nekoliko njene djece pobjegla u Njemačku gdje je nastavila s krađama. Tamošnja policija ju je uhapsila i po prvi put je bila u pritvoru četiri mjeseca, i opet je izbjegla zatvor jer je osuđena na godinu uvjetno.

Vasvija je inače operirarala u Milanu i Rimu, gdje je privođena više od 40 puta, a za njom je raspisano oko 20 potjernica. Navodno ima devetoro djece od kojih najstarije ima 17, a najmlađe oko godinu, te ih je većina uključena u džeparenje. Prema opisima iz potjernica ona je visoka oko 150 centimatara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79